BLOG

B

8 listopada 2012 Przysmaki ze ślimaków

Przekąska na ciepło:

– obgotowane tuszki ślimacze drobno pokrojone

– jajka ugotowane drobno pokrojone

– orzechy włoskie posiekane

-może być posiekana natka pietruszki lub szczypiorku drobnego

– sól, ciut pieprzu i warzywka do smaku

Wymieszać wszystko na jednolitą masę, wbić surowe jajko i trochę bułki tartej by związało składniki (podobnie jak przy kotletach mielonych)

Masą wypełniamy puste muszelki ślimacze i układamy na blaszce. Wkładamy do piekarnika i lekko zapiekamy ok.15-20 min. Podajemy na ciepło. Fantastyczny smakołyk dla wszystkich. Nie widać ślimaków w całości, to ważne, nie odstrasza i pierwszy krok do oswajania z następnymi potrawkami.

Smacznego!

Jak założyć własną Hodowlę Ślimaka?

Komentarze:


Dodaj komentarz