OSOBOM ZAINTERESOWANYM ZAŁOŻENIEM WŁASNYCH HODOWLI OFERUJEMY:

SPRZEDAŻ PRODUKTORÓW

Do założenia własnej hodowli oddajemy Państwu najwyższej jakości, wyselekcjonowane REPRODUKTORY gatunku Helix aspersa Mūller i Helix aspersa Maxima. Reproduktory możecie odebrać Państwo w dowolnym terminie, począwszy od jesieni. Pamiętać należy jednak, że najbezpieczniejszym i najbardziej zalecanym terminem odbioru reproduktorów jest luty/marzec, czyli czas bezpośrednio poprzedzający rozpoczęcie reprodukcji.

SPRZEDAŻ KOKONÓW

Istnieje również możliwość rozpoczęcia hodowli z pominięciem etapu rozmnażania, zakupując jajeczka ślimaków, tzw. kokony, lub wyklute ślimaczki, zwane podrostkami (oseskami). Osoby decydujące się na zakup kokonów, muszą we własnym zakresie zadbać o odpowiednie warunki inkubacji jaj. Termin odbioru kokonów przypada na miesiące marzec i kwiecień.

SPRZEDAŻ PODROSTKÓW (OSESKÓW)

Rozpoczęcie hodowli od podrostków to jeden z najprostszych sposobów uruchomienia własnej fermy ślimaków. Wystarczy w kwietniu zorganizować park hodowlany, aby w maju wpuścić do niego małe ślimaczki. Wówczas, Państwa praca sprowadza się wyłącznie do karmienia ślimaków w okresie letnim i jesiennych zbiorów.

Restauratorom pragnącym wzbogacić swoje menu, oferujemy:

– żywego ślimaka konsumpcyjnego Helix aspersa Mūller i Helix aspersa Maxima (w stanie hibernacji)

– jaja ślimaka

– kawior ze ślimaka

Firmom kosmetycznym i farmaceutycznym dostarczamy:

– śluz ślimaka
– jaja ślimaka

KAWIOR

Kawior ze ślimaka, zwany „białym” kawiorem jest wykwintnym produktem o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Jaja ślimaków wykorzystywane do produkcji kawioru pochodzą wyłącznie z naszej Fermy. Kawior jest idealnym dodatkiem do dań głównych i przystawek, jak również do deserów na słodko.

Do założenia własnej hodowli oddajemy Państwu najwyższej jakości, wyselekcjonowane REPRODUKTORY. Istnieje również możliwość rozpoczęcia hodowli z pominięciem etapu rozmnażania, zakupując jajeczka ślimaków lub małe ślimaczki, zwane podrostkami lub oseskami.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY